Waarom krijgt de specht geen hoofdpijn
Een specht krijgt geen hoofdpijn tijdens het hameren op bomen vanwege verschillende fysieke aanpassingen die de vogel heeft ontwikkeld.
8 jun 2023 16:22
Een specht krijgt geen hoofdpijn tijdens het hameren op bomen vanwege verschillende fysieke aanpassingen die de vogel heeft ontwikkeld.
27 apr 2023 12:20
De Eikelmuis is een bijzonder zoogdier dat voorkomt in de provincie Limburg. Deze kleine, pluizige knaagdier heeft een opvallende roodbruine vacht en grote, donkere ogen.
26 apr 2023 12:15
Een ecologische Quickscan, ook wel bekend als Quickscan flora en fauna, is een belangrijk instrument bij het beoordelen van de ecologische waarde van een bepaalde locatie. Het onderzoek richt zich op het vaststellen van de aanwezigheid van beschermde planten- en diersoorten en hun leefgebieden op een specifieke locatie.
25 mrt 2023 08:00
De purperreiger is een bijzondere vogelsoort die in Nederland te vinden is. Het is een grote reiger met een opvallende paarsbruine kleur en lange poten. Hoewel de purperreiger in Nederland niet heel zeldzaam is, is het toch een bijzondere waarneming om deze vogel te zien. In dit artikel vertellen we over het waarnemen van de purperreiger in Nederland en waar je op moet letten als je deze vogel wilt zien.
18 mrt 2023 07:44
Het vliegend hert, een indrukwekkende keversoort die bekend staat om zijn grote geweien, is een bijzonder dier dat zowel bewondering als zorg behoeft. Het is een soort die vaak voorkomt in bossen en andere natuurlijke habitats, maar helaas wordt bedreigd door verlies van habitat en andere menselijke activiteiten.
17 mrt 2023 16:32
De otter was ooit een zeer zeldzame verschijning in Nederland, maar dankzij succesvolle inspanningen om zijn leefgebied te beschermen, is deze iconische diersoort aan het terugkeren. Otters worden vaak beschouwd als een belangrijke indicator van de gezondheid van de water- en moerasgebieden waarin ze leven, en hun herstel is een positief teken voor het milieu in Nederland.
13 mrt 2023 14:06
Nederlandse moerasvogels zijn een belangrijk onderdeel van de Nederlandse natuur en spelen een cruciale rol in het behoud van onze wetlands. In dit artikel zullen we een aantal van de meest iconische en belangrijke moerasvogels in Nederland bespreken.
8 mrt 2023 16:33
In Nederland zijn er veel gebieden die kwetsbaar zijn voor overstromingen. De dreiging van overstromingen neemt toe door de klimaatverandering en de stijgende zeespiegel.
5 mrt 2023 19:28
In de afgelopen decennia is de wolf weer teruggekeerd naar Nederland na een afwezigheid van ruim anderhalve eeuw. De terugkeer van deze iconische en majestueuze roofdier heeft gemengde reacties opgeroepen. Sommige mensen zijn blij met de terugkeer van de wolf, terwijl anderen zich zorgen maken over de veiligheid van mens en dier.
17 feb 2023 17:14
Waarschijnlijk is het je opgevallen dat de IJsvogel de laatste paar jaren in aantal is toegenomen. Dit maakt de kans groter voor jou om hem waar te nemen en ervan te genieten.
17 feb 2023 17:00
Iriserende kleuren zijn kleuren die van tint lijken te veranderen afhankelijk van de hoek waaronder ze worden bekeken en het licht dat erop valt. Deze kleuren hebben meestal een regenboogachtig effect, vergelijkbaar met de kleuren van een zeepbel of een opaal. Waar kun je deze vinden in de natuur?
26 jan 2023 07:13
Welk effect kan de natuur hebben op de mentale gezondheid?
Sloots Ecologie is een landelijk opererend adviesburo gericht op het uitvoeren van ecologische natuurtoetsen. Voor een scherp tarief kan er een Quickscan flora en fauna of aanvullend natuuronderzoek worden uitgevoerd in het kader van de Wet natuurbescherming. Neem vrijblijvend contact op via info@slootsecologie.nl of 06 510 99 800.